2022-10-06 06:05Pressrelease

Truesec förstärker ledningen i Sverige

Erik Jönsson och Anna Averud, TruesecErik Jönsson, ny chef för Truesec Sverige, och Anna Averud, vd för Truesec Group.

Truesec förstärker ledningen med Erik Jönsson som ny Managing Director i Sverige. Rekryteringen är ett led i cybersäkerhetsbolagets strategi att ytterligare befästa och förstärka marknadspositionen i regionen.

Cyberhoten fortsätter att öka och med den, efterfrågan på kvalificerad cyberexpertis. Truesec är det marknadsledande cybersäkerhetsbolaget i Sverige och har etablerat verksamheter i Danmark, Finland och USA, med fler regioner som ansluter inom kort.

Erik Jönsson ny Managing Director för Truesec Sverige

För att leda Truesecs svenska verksamhet har man rekryterat Erik Jönsson som Managing Director för Truesec Sverige. Erik, som har lång erfarenhet av cybersäkerhet, kommer närmast från rollen som Sverigechef för Trend Micro. Han tillträder sin nya roll den 3 oktober 2022.

"Truesec sticker verkligen ut med sin starka kultur och dedikerade experter. Jag är stolt och glad över att få ansluta till ett bolag som så genomgående och passionerat jobbar för ett viktigt syfte – att förhindra dataintrång", säger Erik Jönsson, Managing Director för Truesec Sverige.

Tredubblad omsättning på tre år 

Sedan Anna Averud tillträdde 2018 som vd för Truesec Group har hon, tillsammans med ledningsgruppen, etablerat Truesecs managerade tjänster, utvecklat portföljen av konsulttjänster samt utökat förmåga och kapacitet. Idag har Truesec Nordens största dedikerade Incident och Respons-team och har under de senaste tre åren tredubblat sin omsättning. (Omsättning 2021 var 330 MSEK).

För att fullt ut fokusera på rollen som vd för Truesec Group,  överlämnar Anna Averud det operativa ansvaret för Truesec Sverige till Erik Jönsson.

"Det känns fantastiskt att välkomna Erik till oss. Hans ledarskap och branscherfarenhet kommer tillsammans med teamet att ta den svenska verksamheten till nästa nivå", säger Anna Averud, vd för Truesec Group.

"Lokalt ledarskap i kombination med relevanta tjänster är centralt för Truesec Sverige och för etablering av Truesec i nya regioner."

"Med stora investeringar i vårt tjänsteutbud och gedigen leveranskapacitet är Truesec i ett attraktivt läge för att möta marknadens växande behov av cyberskydd. I Sverige är vi idag över 220 anställda. Inom ett par år ska vi fördubbla vår kapacitet och förmåga – det krävs för att vara den främsta cyberpartnern." säger Erik Jönsson.


Ämnen: SWE

Om Truesec

Truesec är ett globalt cybersäkerhetsbolag med ett tydligt syfte: Att förhindra dataintrång och skydda data. Gruppen har sedan starten 2005 levererat ledande säkerhetslösningar till kunder inom privat och offentlig sektor. Idag består gruppen av 250+ dedikerade cyberspecialister med bred expertis inom cybersäkerhet. För mer information: www.truesec.com


Kontaktpersoner

Anna Averud
CEO Truesec Group
Anna Averud