2021-11-09 16:40Pressrelease

Truesec tillkännager ny ägarpartner

Vi är stolta att meddela att vi har ingått ett avtal som innebär att IK Partners blir vår nya finansiella partner. De blir vår majoritetsägare och kommer stötta vår resa framåt.

IK Partners (“IK) är ett europeiskt private equity-företag med internationell räckvidd. Detta gör dem till en utmärkt partner för Truesec i förverkligandet av deras vision. Tillsammans fortsätter vi vår gemensamma vision och mission att arbeta för att skydda organisationer och samhället i stort mot cyberhot.

IK Partners IX Fund har tecknat avtal om att förvärva Truesec Group AB (”Truesec” eller ”koncernen”) från Sobro, tillsammans med ledning och de anställda som kommer att återinvestera i företaget. Transaktionens finansiella villkor kommer inte att offentliggöras.

Truesec grundades 2005 av Marcus Murray och är Sveriges ledande oberoende partner för cybersäkerhetstjänster; med huvudkontor i Stockholm. Truesecs syfte är att förhindra cyberattacker och minska dess skadeverkningar. Genom detta arbete gör företaget stor nytta för dagens uppkopplade samhälle. Syftet, den starka företagskulturen och att man kan erbjuda sina medarbetare stora utvecklingsmöjligheter bidrar till att Truesec lyckas locka till sig de främsta talangerna inom cybersäkerhetsbranschen. Idag har koncernen ungefär 180 anställda.

Koncernen har en lojal och diversifierad kundbas som främst består av storbolag spridda över olika branscher. Truesecs breda expertis, skickliga medarbetare, samt långa och stabila kundrelationer gör koncernen till det naturliga valet av cybersäkerhetspartner för många organisationer.

Sedan starten har koncernen kontinuerligt uppvisat omsättningstillväxt, stärkt sin marknadsledande position som en oberoende leverantör av cybersäkerhetstjänster, rekryterat de främsta cybersäkerhetsexperterna; och utvecklats från en uppstickare till en ledande fullservicepartner inom cybersäkerhet. I nästa steg kommer fokus ligga på att rekrytera cybersäkerhetsbranschens främsta talanger samt att fortsätta vara svenska och internationella företags främsta val av cybersäkerhetspartner. Man kommer också fortsätta utveckla sitt erbjudande, sin förmåga och sin internationella närvaro. Koncernen kommer även fortsättningsvis att ledas av vd Anna Averud och hennes team.

— Vi är övertygade om att partnerskapet mellan Truesec och IK kommer att utgöra en solid grund för att hitta möjligheter till att skapa värde på flera nivåer. Det här kommer stärka vår marknadsposition i Norden och hjälpa oss att expandera utanför våra nuvarande kärnmarknader, säger Anna Averud, vd för Truesec.

 

— Vi är glada över att få IK:s förtroende och stöd när vi inleder Truesecs resa mot att bli en internationell ledare inom cybersäkerhet. Efterfrågan på vår expertis och förmåga att förhindra intrång och minimera skador från cyberbrottslighet har aldrig varit större. Vi är övertygade om att vi, med IK:s stöd, kommer att bli en starkare partner till våra kunder och förbättra vår möjlighet att växa internationellt. Det gör också att vi kommer kunna skapa lösningar i världsklass som svar på den globala utmaningen att skydda mot cyberbrottslighet, idag och imorgon, säger Marcus Murray, grundare av Truesec.

 

— På IK är vi stolta över att vara ett private equity-bolag som fokuserar på människan, eftersom det händer fantastiska saker när man sätter människan först. Vi upptäcker nya sätt att växa tillsammans, bättre sätt att bygga vidare på framgångar och vi ser möjligheter överallt. Vårt etos, tillsammans med våra kärnvärden stämmer väl överens med Truesecs. Koncernen är en riktig framgångssaga som har fått uppleva en enorm tillväxt på mycket kort tid. Med stora möjligheter till ytterligare expansion, tillsammans med en mycket erfaren ledningsgrupp, ser vi fram emot ett starkt partnerskap, där vi boostar nästa fas i deras tillväxtresa, säger Alireza Etemad, partner på IK Partners och rådgivare till IK IX Fund.

 

— Vi är stolta över att ha stöttat Truesec under de senaste tre åren då de har vuxit kraftigt och stärkt sin position som Sveriges ledande cybersäkerhetspartner. Det har varit ett nöje att arbeta med teamet och vi önskar både den nya ledningen och IK all lycka i framtiden, David Stenlund Sager, Partner på Sobro.

Transaktionens slutförande är föremål för juridiska och regulatoriska godkännanden.

För mer information om IK Partners besök www.ikpartners.com

För mer information om Sobro besök www.sobro.se

 


Ämnen: SWE

Om Truesec

Truesec är en stark aktör inom cybersecurity med ett tydligt syfte: Att förhindra dataintrång och skydda data. Gruppen består av cirka 180 medarbetare med bred expertis inom cybersäkerhet och har sedan starten 2005 levererat omfattande lösningar till kunder inom privat och offentlig sektor, både i Sverige och internationellt. För mer information: www.truesec.com


Kontaktpersoner

Anna Averud
CEO Truesec Group
Anna Averud
Marcus Murray
Founder of Truesec Group
Marcus Murray