2021-01-13 13:00Pressrelease

Truesec expanderar i USA – Tomas Sjöström ny VD för Truesec Inc

Tomas Sjöström, CEO of Truesec IncTomas Sjöström, CEO på Truesec Inc

Truesec Group, en ledande leverantör av cybersäkerhet och säker infrastruktur, har utsett Tomas Sjöström till vd för det amerikanska dotterbolaget Truesec Inc. Den globala efterfrågan på Truesecs kompetens inom cybersäkerhet fortsätter att växa och Tomas kommer att leda verksamhetens expansion i USA. Han tillträdde sin nya roll som vd den 1 januari 2021.

Cyberbrottslighet omsätter idag miljardbelopp och företag av alla storlekar i alla branscher har blivit potentiella mål. Efterfrågan på Truesecs expertis under incidenthantering har därmed ökat kraftigt tillsammans med behovet av proaktiva säkerhetslösningar och säker infrastruktur.

”En investering i USA är en naturlig utveckling för Truesec och Tomas är helt rätt person för att leda vår fortsatta tillväxt på den amerikanska marknaden”, säger Anna Averud, vd för Truesec Group.

Tomas Sjöström kommer att fokusera på att bygga upp verksamheten i USA och hjälpa Truesecs internationella kunder att förhindra och utreda dataintrång. Tomas har mer än 15 års erfarenhet av ledande befattningar på multinationella företag och kommer senast från RapidiOnline, där han hade rollen som Global Sales Director. Innan dess har han haft ledande roller på Verifone och Postnord Group.

”Jag ser fram emot att leda och vidareutveckla Truesecs verksamhet i USA", säger Tomas Sjöström. ”Truesec Group har en exceptionell mix av talanger som är dedikerade till ett tydligt uppdrag. Behovet av säkerhetsleverantörer som Truesec har aldrig varit större, det visade inte minst SolarWinds-attacken. Truesecs koncept för att förebygga, upptäcka och skydda företag mot cyberhot har visat sig ha stor potential på den amerikanska marknaden under de senaste åren."

"Våra internationella kunder eftersöker mer expertis från Truesec i USA. Att vara i flera tidszoner har många fördelar för våra kunder, särskilt under tidskritiska uppdrag och incidenter. Där är våra gemensamma krafter i Sverige och USA en stor styrka”, säger Markus Lassfolk, vd för Truesec AB.


Ämnen: SWE

Om Truesec

Truesec är en av Sveriges mest etablerade aktörer inom cybersecurity, it-infrastruktur och säker utveckling. Sedan starten 2005 har gruppens olika expertteam levererat toppklassiga lösningar till kunder inom privat och offentlig sektor, i Sverige och globalt. Genom sin gemensamma passion och kompetens påverkar Truesec den globala utvecklingen inom cybersäkerhet – ett viktigt uppdrag man är väldigt stolt över. För mer information: truesec.com


Kontaktpersoner

Anna Averud
CEO Truesec Group
Anna Averud
Tomas Sjöström
CEO, Truesec Inc
Tomas Sjöström
Markus Lassfolk
Global VP, Truesec CSIRT
Markus Lassfolk

Relaterad media