2021-07-08 11:33Blog

Visa tillit så tar utvecklingen fart

Anna Averud, CEO Truesec GroupAnna Averud, CEO Truesec Group

Det växer fram intressanta företag som engagerar motiverade medarbetare genom att ge dem utrymme och mandat att utveckla nya lösningar. Det är spännande.

När vi visar tillit och ger rörelsefrihet kan utvecklingen ta fart. Resultatet är för oss på Truesec tydligt; vi har förhindrat fler dataintrång än någonsin och minimerat skadan när de skett. Våra medarbetare med specialistkunskaper har fått utrymme att utveckla och utvecklas, vilket skapar stora värden för våra kunder och för oss.

Trenden är tydlig; det finns en längtan efter utrymme att göra skillnad. Personer med den drivkraften graviterar naturligtvis till företag med intresse för denna energi. Här finns det en kraft och jag tänker att det borde vara en självklarhet att ta tillvara på den.

Det är som att hitta en ny växel

Jag har testat tesen. Genom tillit till kollegors insikter och kunskaper har vi på Truesec tagit fler beslut och nått snabbare utveckling i form av påverkan, antal anställda, erbjudanden till marknaden, antal affärsområden och mycket mer. Vi har dubblerat vår kraft och storlek på två år, det är som hitta en ny växel. Min slutsats är att när personer med specialistkunskap tar beslut får vi en uppväxling i vår utveckling.

"Risken är sannolikt större att vi står i vägen för utveckling om vi inte ger  utrymme för den".

Med detta så dras relevanta personer till oss. Det motiverar oss att göra verklighet av idéer som ligger i linje med vårt syfte. Därmed förhindrar vi fler dataintrång än någonsin. Det vi skapar tillsammans väcker såväl värme som stolthet hos mig, vi visar förmåga att utvecklas tillsammans. Ju fler engagerade, desto mer kraft och större skillnad kan vi göra.

Ett kollektivt självförtroende

Vi har fått upp farten, tar fler och större beslut och utvecklingen fortsätter. Den utvecklingstakt vi har åstadkommit är 100% en laginsats. Som VD har jag ansvar för besluten, jag tänker att jag även har ansvar för besluten som inte tas. Passivitet ska jag inte premieras för.

Det finns en ansvarsfråga att förhålla sig till som vd för gruppen. Det ansvaret är lättare att bära med stöd av alla engagerade och kloka kollegor som jag känner en stor tillit till. Vi förhindrar fler dataintrång än någonsin, investerar mer och långsiktigt – och för att sätta ett ord på detta skulle jag önska kalla det att vi skapat ett kollektivt självförtroende.

Jag har en stor nyfikenhet för utvecklande ledarskap. Jag delar gärna mina erfarenheter och är intresserad av dina. Vilka teser har du testat och vad har du lärt dig?

Anna Averud
CEO Truesec Group


Ämnen: SWE

Om Truesec

Truesec är en stark aktör inom cybersecurity med ett tydligt syfte: Att förhindra dataintrång och skydda data. Gruppen består av cirka 160 medarbetare med bred expertis inom cybersäkerhet. Vi har sedan starten 2005 levererat omfattande lösningar till kunder inom privat och offentlig sektor, både i Sverige och internationellt. För mer information: truesec.com


Kontaktpersoner

Anna Averud
CEO Truesec Group
Anna Averud