2021-02-04 12:00Blog

Att släppa loss kraften i kvinnlig förmåga och intelligens

Anna Averud och Marcus Murray, Truesec

För två år sedan letade Truesec efter en ny vd. Det typiska valet av en styrelse, bestående av medelålders vita män, skulle vara att gå till någon framgångsrik, medelålders vit man med vd-erfarenhet från it-branschen. Jag är glad att vi inte gjorde det.

I sökandet efter en ny vd insåg jag att den bästa personen för jobbet redan arbetade i min närhet. Efter den insikten presenterade jag Anna Averud som vår framtida vd för Truesecs styrelse och bad dem att sluta leta. Anna hade ingen tidigare erfarenhet som vd och ja, hon var kvinna. Vår styrelse bestod av en majoritet av medelålders vita män, och jag vill idag tacka dem alla för deras tilltro till Annas förmåga.

Jag kände en enorm stolthet dagen Anna officiellt blev vd för Truesec Group. Det fanns ingen tvekan hos mig att hon skulle göra underverk för vår organisation.

Sedan Anna blev vd har hon tagit Truesec till nya höjder på så många sätt att det är häpnadsväckande.

Anna Averud, CEO Truesec GroupVi excellerar som en syftesdriven organisation som alltid sätter våra kunder och medarbetares bästa före att maximera finansiella resultat. Vår kapacitet att hjälpa organisationer som drabbas av dataintrång har fyrdubblats på två år. Vår förmåga att samarbeta internt och med vår omvärld har förbättrats. Medarbetarnas förmåner, löner och nöjdhet har ökat och vår kultur blomstrar. Kvaliteten på våra processer och funktioner har förbättrats överallt och vår nya organisation har högre verkansgrad än någonsin tidigare.

Anna har accelererat vår finansiella tillväxt och initierat investeringar för att ytterligare förbättra vår förmåga att ge organisationer de bästa lösningarna inom cybersäkerhet. Listan fortsätter, men viktigast av allt – hon har tagit in många fantastiska kvinnor i denna organisation. Kvinnor som jag skulle vilja presentera i framtida inlägg.

Slutligen skulle jag gärna vilja prata lite om att frigöra kraften i kvinnlig förmåga och intelligens.

När jag ser tillbaka var Anna en av Truesecs bäst bevarade hemligheter. Nyttjandet av hennes kapacitet var i bästa fall okej, trots att hon har massor av meriter från sin tidigare karriär på Microsoft. Missförstå mig inte, hon gjorde mycket för Truesec i sin tidigare roll, men hon var begränsad vad gäller resurser och budget. Utöver det tillbringade hon större delen av sin tid till att hjälpa vår tidigare vd för att göra hans liv enklare.

Resultatet av att göra Anna till vd och släppa loss hennes kraft var fantastisk, men får mig samtidigt att undra; Hur många andra kvinnor känner att de hålls tillbaka? Hur många kvinnor har varit i en situation då de inte behandlades lika som män?

Hur mycket kvinnlig kraft, förmåga och intelligens skulle släppas lös om alla kvinnor i it-branschen kunde hitta en miljö som verkligen gav dem samma förutsättningar som män? Jag vill ta reda på det!

 

 

Men Anna som vd formar vi Truesec Group till att bli en miljö som släpper loss kraften hos alla kvinnor som vill vara med på vår resa.

Tänk om vi, genom att skapa den miljön kommer att locka en högre andel kvinnor än något annat cybersäkerhetsbolag? Tänk om det kommer göra oss mer framgångsrika än alla andra? Vilket starkt budskap det skulle ge. Det skulle bli det obestridliga beviset för att kvinnor och män är precis lika kompetenta när det gäller cybersäkerhet, teknik och ledarskap.

Om du är en kvinna inom tech, it eller cybersäkerhet och är intresserad av att vara med på vår resa, kontakta Anna Averud och låt henne höra din historia.

Av Marcus Murray, grundare av Truesec


Ämnen: SWE

Om Truesec

Truesec är en stark aktör inom cybersecurity med ett tydligt syfte: Att förhindra dataintrång och skydda data. Gruppen består av cirka 140 medarbetare med bred expertis inom cybersäkerhet och har sedan starten 2005 levererat omfattande lösningar till kunder inom privat och offentlig sektor, både i Sverige och internationellt. För mer information: truesec.com


Kontaktpersoner

Marcus Murray
Founder of Truesec Group
Marcus Murray