2023-08-28 06:00Pressrelease

Truesec utser Alice Leth Sørensen till VD för Truesec Danmark

Anna Averud, VD Truesec Group & Alice Leth Sørensen, VD Truesec DanmarkAnna Averud, VD Truesec Group & Alice Leth Sørensen, VD Truesec Danmark

Idag meddelar Truesec att Alice Leth Sørensen tillträder rollen som VD för Truesec Danmark. Som ett nästa steg för att stärka Truesecs närvaro och expertis i norra Europa kommer Alice att leda teamet i Danmark med ambitionen att säkra det danska samhället mot cyberattacker.

 

Tillkännagivandet kommer efter Truesecs förvärv av Venzo Cyber Security A/S (VCS) i juni tidigare i år. Efter förvärvet av VCS består Truesecs danska team av cirka 40 anställda med expertis för att hjälpa kunder med operativa, taktiska och strategiska säkerhetsbehov. Truesec hjälper redan några av de största företagen i Danmark inom allt från läkemedel till finans och mat och dryck. Med det nya ledarskapet och det utökade teamet av cybersäkerhetsspecialister stärker Truesec sin förmåga att proaktivt förebygga och minimera effekterna av cyberattacker i Danmark.

 

Alice Leth Sørensen grundade Venzo Cyber Security A/S 2020; innan dess ledde hon NNITs globala säkerhets- och SAP-område. Alice har över 13 års erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet och under de senaste åren har hon varit en integrerad del av teamet som byggde VCS med en framgångsrik go-to-market-strategi.

 

"Det är en ära för mig att välkomna Alice Leth Sørensen som VD för Truesec i Danmark. Alice är en etablerad ledare inom cybersektorn, och jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med henne och vårt danska team för att förhindra intrång. Med den ökande hotbilden och den geopolitiska turbulensen ser vi ett ökat behov av cybersäkerhetskapacitet i hela samhället. Genom förvärvet av Venzo Cyber Security blir vi en ännu starkare cyberpartner och kan göra våra nordiska samhällen säkrare", säger Anna Averud, VD för Truesec Group.

 

"Som en av de tre personer som grundade Venzo Cyber Security för tre år sedan är jag stolt över hur vi har kunnat växa företaget och den gemensamma expertis som vi kan erbjuda idag. Jag ser fram emot nästa steg att fortsätta växa och utveckla vårt team som en del av ett etablerat och ledande cybersäkerhetsföretag som Truesec. Vår gemensamma kultur, expertis och vision kommer att stärka vårt erbjudande som en pålitlig partner i det pågående arbetet med att förhindra cyberattacker för alla typer av företag och organisationer i hela det danska samhället", säger Alice Leth Sørensen, VD för Truesec Danmark.

 

Den tidigare VD:n för Truesec Danmark, Morten von Seelen, som varit ansvarig för bolagets tillväxt och närvaro i Danmark under de senaste 1,5 åren, har blivit utsedd till en global roll med fokus på att utveckla Truesecs affär och erbjudande.

 

Alice Leth Sørensen tillträdde sin nya roll som VD för Truesec Danmark i början av augusti 2023.


Om Truesec

Truesec är ett globalt cybersäkerhetsbolag med ett tydligt syfte: Att förhindra dataintrång och minimera skada. Sedan starten 2005 har Truesec levererat ledande säkerhetslösningar till kunder världen över, både inom privat och offentlig sektor. Idag består gruppen av 280+ dedikerade cyberspecialister med bred expertis inom cybersäkerhet. För mer information: https://www.truesec.com/


Kontaktpersoner

Jennie Mattar
Press Contact
Jennie Mattar